Flotte uteområder

Barna har en naturlig nysgjerrighet for omgivelsene. Vi ønsker at de skal få tid og mulighet til å utforske naturen, både lukter, lyder og ulike elementer som sand, vann osv. De må også oppleve at voksne undrer seg sammen med dem over spørsmål rundt det de opplever.

Da vi i 2016 - 2017 oppgraderte alle våre uteområder valgte vi å la busker, stein og andre naturmaterialer dominere. Barna har rikelig tilgang til naturlige materialer som småstein, pinner og blader på uteområdet. Vi tror barn blir mer kreative når de har tilgang til litt natur. Hvis de har busker de kan gjemme seg i, finner de ro i leken. Barna kan plukke bær og blomster, spise av naturen og finne ut av hva som smaker godt og hva som ikke smaker godt. De må få lov til å klatre og lære å klare seg selv. De skal få grave hull, bli skitne og "trimme immunforsvaret". Barn tåler å bli skitne og våte!

Vi har jo også flotte uteområder i vårt eget nærmiljø! Barnehagen avholder jevnlig turer til blant annet Ginavannet, Djupadalen, Haraldsvang, Haraldsstøtten, Kvalsvik, Vardafjellet og vårt eget nærmiljø Hemmingstad.

Noen bilder fra uteområdet vårt: