Varme måltider

Et sunt og variert kosthold er grunnlaget for god utvikling. Derfor tilbyr vi et varmt måltid hver dag, i tillegg til brødmåltid og frukt. Vi serverer variert mat, ofte laget fra bunnen av. God og variert mat bedrer forutsetningene for lek og læring.

Eksempler på varme måltider er fiske-, kylling- eller grønnsakssuppe, fiskekaker, kjøttkaker, pizza, grøt, fiskepinner og plukkfisk. Noen ganger lager vi mat på bål, for eksempel pinnebrød, fiskepakker og wok. Når det er fest har vi boller, is, pølser eller lignende. Bursdager feires med smoothie eller fruktsalat, etter jubilantens ønske.

Vi ønsker at barna skal få smake variert mat, forstå forskjell på hverdag og fest og oppleve matglede. Måltidet er dessuten et viktig samlingspunkt i barnehagehverdagen, hvor det skjer mye sosial læring!

Kjersti treffer du på kjøkkenet mandag, onsdag og fredag. Hun tar gjerne imot beskjeder om du ringer tidlig om morgenen, og kjenner alle barn og avdelinger godt. Hun sørger for innkjøp og tilberedning av mat og holder orden.